FacebookTwitterLinkedIn

Reklamy Powered by Plus-HD

Známý též jako: Plus HD Virus nebo Plus-HD Add-On
Druh: Adware
Stupe poškození: Stední

Návod pro odstranění reklam Plus-HD

Co je Plus-HD?

Plus-HD je prohlížečový plugin z dílny Kimahari Software Inc., který slibuje zlepšení sledování YouTube videí, a to jejich zobrazováním v nejvyšší dostupné kvalitě. Jakkoliv mohou někteří počítačoví uživatelé shledat tuto funkci jako užitečnou, ve skutečnosti je třeba doplněk Plus-HD kategorizovat jako adware nebo potenciálně nevyžádanou aplikaci. Proniká do internetových prohlížečů (Internet Explorer, Google Chrome a Mozilla Firefox) prostřenictvím klamavé marketingové strategie zvané bundling (svazování). Obvykle se Plus-HD instaluje bez souhlasu spolu s bezplatně staženým softwarem z internetu.

Po úspěšné instalaci tento plugin zpomalu internetové prohlížeče a generuje rušivou reklamu, jakou jsou například cenová srovnání, slevové kupony, vyskakující reklama a okna, reklamní panel, intextové odkazy apod. Nadto tento prohlížečový doplněk sleduje a zaznamenává citlivé údaje, jako např. aktivitu na navštívených internetových stránkách. Instalace Plus-HD do internetových prohlížečů tak může vést k malwarovým nákazám a ohrožení bezpečnosti a soukromí, z tohoto důvodu se tudíž doporučuje předmětný adware odstranit. Ve skutečnosti toto rozšíření totiž žádnou přidanou hodnotu nenabízí, jedná se o víceméně bezcenný program, jehož hlanvím účelem je těžit ze zobrazování rušivé online reklamy.

Powered by plus-hd reklamy

Plus-HD adware je obdobné jiným potenciálně nevyžádaným aplikacím, které se infiltrují do internetových prohlížečů prostřednictvím stahování freewaru a které následně způsobují nevyžádanou reklamu, jako jsou FevenYou-Bar, Search highlighter a Search Donkey. Tyto prohlížečové pluginy nemají žádnou přidanou hodnotu - Pro vyhnutí se instalaci přesměrovávačů obecně vždy odmítejte jakékoliv nabídky na instalaci bezplatných prohlížečových doplňků, zejména při stahování freewaru. V současné době většina stahovacích procesů bezplatného softwaru probíhá prostřednictvím tzv. stahovacích klientů, které spolu s instalací předmětného programu nabízíjí též instalaci podporovaného prohlížečového rozšíření. Při instalaci bezplatného softwaru se tudíž ujisťujte, že instalujete v režimu "vlastního" nebo "pokročilého" nastavení, namísto instalace "rychlé" nebo "standardní", která ne vždy odtajní instalované položky. V případě,že se Vám reklamy od Powered by Plud-HD již zobrazují, postupujte pro jejich odstranění z internetových prohlížečů podle následujících pokynů.

Rychlé menu:

Odstranění Plus-HD:

Uživatelé Windows 10:

Přístup k Programům (odinstalovat) ve Windows 10

Klikněte pravým tlačítkem myši do levého dolního rohu obrazovky, v menu Rychlý přístup zvolte Ovládací panely. V otevřeném okně následně zvolte Programy a funkce.

Uživatelé Windows 7:

Přístup k Programy (odinstalovat) ve Windows 7

Klikněte na Start ("Windows logo" v levém dolním rohu plochy), zvolte Ovládací panely. Přejděte na Programy a klikněte na Odinstalovat program.

Uživatelé macOS (OSX):

Odinstalování aplikace v OSX (Mac)

Klikněte na Finder, na otevřené obrazovce zvolte Aplikace. Přetáhněte danou aplikaci ze složky Aplikace do Koše (v Docku), poté klikněte pravým tlačítkem na ikonu Koše a zvolte Vysypat koš .

Odinstalování plus-hd z panelu nástrojů

V odinstalovaných programech najděte "Plus-HD", vyberte jej a klikněte na "Odinstalovat" nebo "Odebrat". 

Po odstranění Plus-HD zkontrolujte, zda ve Vašem počítači nezůstaly ještě nějaké nevyžádané části nebo malwarové infekce. Doporučovanýž antispywarový software.

▼ Stáhnout odstraňovač Plus HD Virus nebo Plus-HD Add-On

Stažením kteréhokoliv softwaru ze seznamu na našich internetových stránkách souhlasíte s našimi zásadami ochrany osobních údajů a smluvními podmínkami. Veškeré námi doporučované produkty byly podrobně testovány a schváleny našimi specialisty, jakožto jedny z nejlepších řešení pro odstraňování internetových hrozeb.

Odstranění Plus-HD z internetových prohlížečů:

Video zobrazující postup pro odstranění případně nevyžádaných prohlížečových doplňků (add-onů):

Internet Explorer logo Odstranění škodlivých doplňků z Internet Exploreru:

Odstranění plus-hd reklam z Internet Exploreru krok 1

Klikněte na ikonu "Nástroje" Internet Explorer options icon (v pravém horním rohu) zvolte "Spravovat doplňky". Najděte "Plus-HD", zvolte tento záznam a klikněte na "Odstranit".

Removing plus-hd ads from Internet Explorer step 2

Jiný způsob:

V případě, že problémy s odstraňováním přesměrování na plus hd virus nebo plus-hd add-on přetrvávají, obnovte nastavení prohlížeče Internet Explorer na výchozí.

Uživatelé Windows XP: Klikněte na Start, následně na Spusti, a v otevřením okně zadejte inetcpl.cpl. V nově zobrazeném okně přejděte do záložky Upřesnit a klikněte na Obnovit.

Obnovení výchozího nastavení Internet Exploreru ve Windows XP

Uživatelé Windows Vista a Windows 7: Klikněte na logo Windows, do vyhledávacího pole zadejte inetcpl.cpl a klikněte enter. V otevřeném okně přejděte do záložky Upřesnit a klikněte na Obnovit.

Obnovení výchozího nastavení Internet Exploreru ve Windows 7

Uživatelé Windows 8: Otevřete Internet Explorer a klikněte na ikonu ozubeného kola. Zvolte Možnosti internetu.

Obnovení výchozího nastavení Internet Exploreru ve Windows 8 - přístup

V otevřeném okně přejděte do záložky Upřesnit.

Obnovení výchozího nastavení Internet Exploreru ve Windows 8 - Záložka Pokročilého nastavení

Klikněte na tlačítko Obnovit.

Obnovení výchozího nastavení Internet Exploreru ve Windows 8 - klikněte na tlačítko Obnovit v Záložce Upřesnit

Volbu obnovy výchozího nastavení Internet Exploreru potvrďte kliknutím na tlačítko Obnovit.

Obnovení výchozího nastavení Internet Exploreru ve Windows 8 - potvrzení obnovení výchozího nastavení

Google Chrome logoOdstranění škodlivých rozšíření z Google Chrome:

Odstranění reklam plus-hd z Google Chrome krok 1

Klikněte v Chrome menu na ikonu řádků Google Chrome options icon (v pravém horním rohu) zvolte "Nástroje" a klikněte na "Rozšíření". Vyhledejte "Plus-HD", zvolte jej a následně klikněte na ikonu odpadkového koše.

Odstranění reklam plus-hd z Google Chrome krok 2

Jiný způsob:

V případě, že problémy s odstraňováním přesměrování na plus hd virus nebo plus-hd add-on přetrvávají, obnovte výchozí nastavení prohlížeče Google Chrome. Klikněte v menu prohlížeče Chrome na ikonu Google Chrome options icon (v pravém horním rohu) a zvolte Nástroje. V rozbaleném menu následně vyberte Rozšíření. V otevřeném okně zvolte Nastavení (v levém rohu obrazovky). Přejděte dolu na konec okna a následně klikněte na odkaz Zobrazit rozšířená nastavení….

Obnovení výchozího nastavení Google Chrome - přístup k nastavení

Následně dole na obrazovce klikněte na tlačítko Reset nastavení.

Obnovení výchozího nastavení Google Chrome - přístup k nastavení

V otevřeném okně potvrďte svoji volbu obnovy výchozího nastavení Google Chrome kliknutím na tlačítko Resetovat.

RObnovení výchozího nastavení Google Chrome - potvrzení obnovy kliknutím na tlačítko Resetovat nastavení

Mozilla Firefox logoOdstranění škodlivých pluginů z Mozilla Firefox:

Odstranění reklam plus-hd z Mozilly Firefox krok 1

Klikněte ve Firefox menu na ikonu řádky firefox menu icon (v pravém horním rohu hlavního okna) zvolte "Doplňky". Klikněte na "Rozšíření" a odstraňte tento doplňek: "Plus-HD".

Odstranění reklam plus-hd z Mozilly Firefox krok 2

Jiný způsob:

Uživatelé, kteří mají problémy s odstraněním přesměrování na plus hd virus nebo plus-hd add-on mohou obnovit nastavení prohlížeče Mozilla Firefox na výchozí.

Otevřete Mozilla Firefox, v pravém horním rohu okna klikněte na Firefox, firefox menu icon v otevřeném menu klikněte na ikonu Otevřít nabídku s nápovědou, firefox help menu

Obnovení výchozího nastavení Mozilla Firefox - přístup k nastavení

Zvolte Technické informace.

Obnovení výchozího nastavení Mozilla Firefox - přístup k nastavení

V otevřeném okně, klikněte na tlačítko the Obnovit aplikaci Firefox.

Obnovení výchozího nastavení Mozilla Firefox - Kliknutí na tlačítko Resetovat

V otevřením okně následně potvrďte svojí volbu obnovení výchozího nastavení Mozilla Firefox kliknutím na tlačítko Obnovit Firefox.

Obnovení výchozího nastavení Mozilla Firefox - potvrzení obnovy

safari browser logoOdstranění škodlivých rozšíření ze Safari:

odstranění adwaru ze safari krok 1 - přístup k Předvolbám

Ujistěte, že je Váš Safari prohlížeč aktivní a klikněte na Safari a zvolte Předvolby....

odstranění adwaru ze safari krok 2 - odstranění rozšíření

V otevřeném okně Předvoleb přejděte do záložky Rozšíření. Zde vyhledejte veškerá podezřelá nedávno nainstalovaná rozšíření a klikněte na Odinstalovat.

Jiný způsob:

Ujistěte, že je Váš Safari prohlížeč aktivní a klikněte na Safari. V rozbalovacím menu následně vyberte možnost Smazat historii a data stránek...

resetování safari krok 1

V otevřeném okně vyberte veškerá historie a klikněte na tlačítko Smazat historii.

resetování safari krok 2

Shrnutí:

Shrnutí adwarový programNejčastěji adware nebo potenciálně nevyžádané aplikace pronikají do prohlížečů prostřednictvím stahování bezplatného softwaru. Vezměte prosím na vědomí, že nejbezpečnějším zdrojem, ze kterého je možné software bezplatně stáhnout, jsou přímo internetové stránky tvůrce. Pro vyhnutí se instalaci adwaru se tak vyplatí být náležitě ostražitý, a to zejména při stahování a instalaci bezplatného softwaru. V instalačním procesu bezplatného programu volte možnosti vlastní nebo pokročilé instalace - tímto krokem umožníte odhalení veškerých potenciálně nevyžádaných aplikací, k jejichž instalaci by došlo současně s instalací Vámi zvoleného bezplatného programu.

Pomoc při odstraňování:
V případě, že se při odstraňování plus hd virus nebo plus-hd add-on z Vašeho počítače vyskytnuly problémy, požádejte prosím o pomoc v našem fóru pro odstranění malware.

Přidejte komentář:
V případě, že máte o plus hd virus nebo plus-hd add-on nebo o jeho odstranění doplňující informace, podělte se prosím o svůj názor v sekci níže.

Zdroj: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7530-plus-hd-ads

▼ Přidat komentář

Naše příruky pro odstranění malwaru jsou zdarma. Chcete-li nás podpořit, můžete nám zaslat i drobný finanční příspěvek.

Instrukce pro odstranění v dalších jazycích
Odstranení Reklamy Powered by Plus-HD resetováním prohlížece
Jak odinstalovat Reklamy Powered by Plus-HD
QR kód
Plus HD Virus nebo Plus-HD Add-On QR kód
Načtením tohoto QR kódu budete mít možnost snadného přístupu k odstranění Plus HD Virus nebo Plus-HD Add-On reklam na Vašem mobilním zařízení.