FacebookTwitterLinkedIn

Smart Guard Protection

Známý též jako: Smart Guard Protection Falešný antivirus
Stupe poškození: Vysoké

Návod pro odstranění Smart Guard Protection

Smart Guard Protection je škodlivý antivirový program, který hlasí nalezené ve skutečnosti neexistující bezpečnostní infekce, kterými chce vystrašit důvěřivé počítačové uživatele a přimět je k zakoupení plné verze programu, kterou by mělo dojít k odstranění nalezených hrozeb. Program byl však vytvořen kybernetickými zločinci, kteří jej šíří prostřednictvím emailových zpráv, škodlivých internetových stránek apod. Po úspěšné infiltraci do systému tento software změní nastavení v registrech operačního systému, přičemž se nastaví jako program po spuštění; nadto Smart Guard Protection blokuje spouštění instalovaných programů a zakazuje správce úloh. Počítačoví uživatelé by tak měli vědět, že tento program je pouhou imitací skutečného antivirového softwaru - žádná z nalezených hrozeb ve skutečnosti v počítači neexistuje.

Falešné bezpečnostní kontroly, upozornění na vysoce rizikový malwaré a další kroky jsou používány k tomu, aby počítačoví uživatelé uvěřili tomu, že je jejich přístroj virem skutečně nakažen. Internetoví zločinci přitom doufají, že si takto vystrašení uživatelé zakoupí jimi nabízenou "plnou" verzi antivirového programu. Ve skutečnosti se však zakoupení fakticky rovná zaslání peněz pachatelům trestné činnosti - přijdete o peníze a nadto zůstane Váš počítač i nadále infikován falešným antivirovým programem. Uživatelům, kterým Smart Guard Protection provádí kontrolu systému, by předmětnému podvodnému programu neměli věřit - správným způsobem, jak s touto aplikací zacházet je, odstranit jí z počítače.

Smart Guard Protection

Smart Guard Protection pochází z rodiny škodlivých antivirových programů zvané WinWebSec, když jeho předchozí varianta se šířily po internetu pod názvem Antivirus Security Pro, Attentive Antivirus a System Care Antivirus. V současnosti je internet falešnými antivirovými programy doslova zaplaven; počítačoví uživatelé by proto měli být při prohlížení internetu nanejvýš obezřetní - především by se měli vyhnout stahování souborů z P2P sítí a nedůvěřovat vyskakovacím oknům, nabízejícím stažení bezpečnostních programů. Nejlepším způsobem, jak ochránit počítač před škodlivými programy provádějícími falešné bezpečnostní kontroly je udržovat instalované programy (Flash, Java, apod.) vždy aktualizované a současně užívat legitimní antivirový nebo antispywarový program. Počítačoví uživatelé, kteří již za plnou verzi škodlivého antivirového programu zaplatili by měli kontakovat správce své kreditní karty a celou situaci podrobně popsat a vysvětlit, že se stali oběťmi počítačové kriminality. Pro odstranění programu z počítače postupujte podle následující příručky pro odstranění.

Falešné vyskakující bezpečnostní zprávy Smart Guard Protection:

Unless Smart Guard Protection is activated, some of the current critical threats will not be eliminated and your computer will remain unprotected.

Suspicious activity detected in the application firefox.exe similar to the behaviour of the virus Win32/Conflicker.X. For your security and to avoid loss of data, the operation of application firefox.exe has been temporarily restricted. To restore the application's full operation, you must use the full edition of Smart Guard Protection.

Odstranění Smart Guard Protection:

Smart Guard Protection generuje falešná bezpečnostní varování vždy, když se uživatel pokusí připojit k internetu prostřednictvím Internet Exploreru, Google Chrome, nebo Mozilly Firefox. Pro odstranění škodlivého antivirového programu z počítače bude zapotřebí stáhnout si legitmní antivirus nebo antispywarový software. V případě, že je internetový prohlížeč zablokován zprávou "Varování! Stránka, kterou se snažíte navštívit může poškodit Váš počítač! Vaše bezpečnostní nastavení ohrožují počítač!" klikněte na "Ignorovat varování a navštívit stránku (není doporučováno)" a stáhnout si doporučovaný antispywarový program, který tuto škodlivou záležitost z Vašeho počítače odstraní.

Smart Guard Protection blokující internetové prohlížeče

▼ Stáhnout odstraňovač Smart Guard Protection Falešný antivirus

Stažením kteréhokoliv softwaru ze seznamu na našich internetových stránkách souhlasíte s našimi zásadami ochrany osobních údajů a smluvními podmínkami. Veškeré námi doporučované produkty byly podrobně testovány a schváleny našimi specialisty, jakožto jedny z nejlepších řešení pro odstraňování internetových hrozeb.

Nemůžete-li antispywarový software spustit, zkuste si stáhnout alternativní instalátor (je přejmenován na iexplore.exe, neboť spuštění programu s tímto názvem většina falešných antivirových programů neblokuje)

JIný způsob stažení doporučovaného antispywarového programu:

V případě, že nemáte k internetovým prohlížečům přístup: Klikněte na Start a následně na Spustit. (Klikněte na Windows logo ve Windows 7 a Windows Vista)

Ve Windows XP, do pole v otevřeném okně spustit napište text:  www.pcrisk.com/download-spyware-remover a stiskněte ENTER. Ve Windows, 7 a Windows Vista můžete tento odkaz zadat přímo do pole vyhledávaní a zadejte ENTER.

Stažení odstraňovače ve windows xp

Stažení odstraňovače ve windows 7

Po stisknutí Enteru se zobrazí okno se stahováním souborů - doporučovaného antivirového programu. Klikněte na Spustit a postupujte podle zobrazovaných pokynů.

V případě, že není možné doporučovaný antispywarový software stáhnout - zkuste zadat do aktivačního okna Smart Guard Protection níže uvedený registrační klíč. Klikněte na tlačítko "Zakoupit plnou verzi" v dolní části okna a zadejte následující kód:

AA39754E-216A8FF3

Zadáním aktivačního klíče nicméně k odstranění Smart Guard Protection z počítače nedojde - avšak celý proces odstranění bude o poznání jednodušší.

Odstranění Smart Guard Protection pomocí Nouzového režimu s prací v síti:

1. Spusťte počítač v Nouzovém režimu s prací v síti: Během spuštění Vašeho počítače klikněte několikrát za sebou opakovaně na klávesu F8, dokud se Vám nezobrazí Windows menu, ve kterém vyberte ze seznamu Nouzový režim s prací v síti a stiskněte enter.

Video zobrazující spuštění Windows 7 v "Nouzovém režimu s prací v síti":

Nouzový režim s prací v síti

Uživatelé Windows 8: Najeďte na úvodní obrazovku Windows 8, zadejte Pokročilé, ve výsledcích vyhledávání zvolte Nastavení. Klikněte na Pokročilé možnosti spuštění, v otevřeném okně "Obecné nastavení počítače" zvolte Pokročilé spuštění. Klikněte na  tlačítko "Restartovat nyní". Váš počítač se nyní restartuje s menu Pokročilé možnosti spuštění. Klikněte na tlačítko "Řešení problémů" a poté klikněte na tlačítko "Pokročilé možnosti" Následně zvolte "Nastavení spuštění". Klikněte na tlačítko "Restartartovat". Váš počítač bude restartován s obrazovkou Nastavení spuštění. Stiskněte "5", spustí se Vám Nouzový režim s příkazovým řádkem.

Video zobrazující spuštění Windows 8 v "Nouzovém režimu s prací v síti":

Windows 8 - Nouzový režim s prací v síti

2. Smart Guard Protection mění hostitelské soubory systému. Jsou-li tyto změněny, mohou být uživatelé přesměrováváni na škodlivé stránky i v případě, že do vyhledávacího řádku zadají správnou URL adresu. Pro opravení předmětného si stáhněte nástroj Microsoft FixIt, který obnoví nastavení hostitelských soubotů ve Windows na výchozí. Spusťte předmětný nástroj a dále postupujte podle zobrazovaných pokynů. Odkaz ke stažení je uveden níže:

3. Stáhněte si a nainstalujte doporučovaný antispywarový software pro úplné odstranění škodlivého antivirového programu z počítače:

▼ Stáhnout odstraňovač Smart Guard Protection Falešný antivirus

Stažením kteréhokoliv softwaru ze seznamu na našich internetových stránkách souhlasíte s našimi zásadami ochrany osobních údajů a smluvními podmínkami. Veškeré námi doporučované produkty byly podrobně testovány a schváleny našimi specialisty, jakožto jedny z nejlepších řešení pro odstraňování internetových hrozeb.

POZNÁMKA: Škodlivé antivirové programy mohou v některých případech též stažení antispywarového software. Nemůžete-li jej tedy stáhnout tradičním způsobem, zkuste některý z následujících alternativních umístění níže:

  • Lokace 1 (Soubor je přejmenován na "iexplore.exe", neboť tento většina spywaru neblokuje)
  • Lokace 2

Odstranění Smart Guard Protection pomocí aktivačního klíče:

1. Vyčkejte až škodlivý antivirový program dokončí svojí falešnou bezpečnostní kontrolu a následně klikněte na tlačítko "Odstranit hrozby". Můžete též kliknout na tlačítko "Zakoupit plnou verzi" v pravém dolním rohu hlavního okna programu.

Odstranění Smart Guard Protection pomocí aktivačního klíče krok 1

V otevřením okně klikněte na tlačítko "Již mám aktivační klíč".

Odstranění Smart Guard Protection pomocí falešné aktivace

2. V otevřeném okně zadejte následující kód: AA39754E-216A8FF3 Tento trik zmátne Smart Guard Protection tak, že si bude myslet, že jste již za plnou verzi programu zaplatili. Díky tomuto kroku bude odstranění škodlivého antivirového programu jednodušší, neboť zadáním registračního klíče získáte přístup k instalovanému softwaru a nadto Vám Smart Guard Protection umožní stáhnout antispywarový software bez přerušení.

Odstranění Smart Guard Protection pomocí aktivačního klíče krok 2

3. Po zadání licenčního kódu vygeneruje Smart Guard Protection několik zpráv, které Vám poblahopřejí k úspěšnéí registraci a následně začne předstírat proces odstranění dříve údajně nalezeného malwaru a virů.

Odstranění Smart Guard Protection pomocí aktivačního klíče krok 3

4. Zadáním aktivačního klíče však k odstranění škodlivého antivirového programu z počítače nedojde, alespoň se však odstraňovací proces zjednoduší. Pro plné odstranění z počítače si tudíž stáhněte a nainstalujte doporučovaný antispywarový software.

▼ Stáhnout odstraňovač Smart Guard Protection Falešný antivirus

Stažením kteréhokoliv softwaru ze seznamu na našich internetových stránkách souhlasíte s našimi zásadami ochrany osobních údajů a smluvními podmínkami. Veškeré námi doporučované produkty byly podrobně testovány a schváleny našimi specialisty, jakožto jedny z nejlepších řešení pro odstraňování internetových hrozeb.

Jiné nástroje pro odstranění Smart Guard Protection:

Shrnutí:

Falešné antivirové programy (známí též jako "škodlivé antivirové programy" nebo "scareware") jsou takové aplikace, které se snaží počítačové uživatele přimět k zaplacení neexistentních plných verzí programů, aby tak mohlo dojít k odstranění údajně nalezených bezpečnostních infekcí (ačkoliv je počítače ve skutečnosti čistý). Tyto škodlivé programy jsou vyvíjeny počítačovými zločinci, které je vyvíjí tak, aby vypadaly přesně jako legitimní a legální antivirové softwarové programy. Nejčastěji tyto škodlivé antivirové programy pronikají do počítače prostřednictvím vyskakovacích oken nebo upozornění, které se uivatelům zobrazují při prohlížení internetu a následným stažením do počítače. Dalším klamavou strategií pro šíření scarewaru jsou tzv. exploit kity, infikované emailové zprávy, online reklamní sítě, stahování souborů z cizích počítačů či dokonce přímé telefonáty uživatelům nabízející bezplatnou podporu.

Počítač, který byl falešným antivirovým programem infikován, může být současně napaden i jiným druhem malwaru, neboť falešné antivirové prgoramy bývají nezřídka doprovázeny též trojskými koni a exploit kity. Za zmínku v tomto ohledu stojí, že malware, který počítač zasáhnul, v operačním systému poškozeného uživatele zůstává bez ohledu na to, zda dojde či nedojde k zaplacení a pořízení údajné plné verze programu. Zde je níže uvedeno několik falešných bezpečnostních zpráv, užívaných při šíření antiviru smart guard protection falešný antivirus:

Falešná vyskakovací zpráva užívaná při šíření falešného antivirového programu, příklad 1

Falešná vyskakovací zpráva užívaná při šíření falešného antivirového programu, příklad 2

Počítačoví uživatelé, kteří se s infekcí falešným bezpečnostním softwarem potýkají, by v žádném případě neměli zakupovat jeho "plnou" verzi, neboť zaplacením na licenční kód fakticky dochází pouze k odeslání peněz a bankovních údajů kyberzločincům. Uživatelé, kteří již čísla svých kreditních karet (případně jiné důvěrné informace) poskytnuli, by měli neprodleně kontaktovat vydavatele, resp. správce kreditní karty, tak aby nedošlo k jejímu zneužití, a informovat je o tom, že se stali obětí podvodného nákupu bezpečnostního softwaru. Níže je uveden snímek stránky, jež má přimět uživatele k zakoupení neexistující plné verze smart guard protection falešný antivirus a jiných škodlivých antivirových programů:

Příklad internetové stránky sloužící k získání platebních informací

Pro ochranu počítače před smart guard protection falešný antivirus a dalšími škodlivými antivirovými programy by měli uživatelé:

  • Mít operační systém a instalované programy vždy aktualizované.
  • Používat legitimní antivirové a antispywarové programy.
  • Být ostražití při klikání na odkazy na sociálních sítích a v emailových zprávách.
  • Nedůvěřovat vyskovacích zprávám, které uvádějí, že je počítač nakažen a nabízí Vám stažení bezpečnostního softwaru.

c falešným antivirovým programem:

  • Rušivá vyskakující bezpečnostní varování.
  • Upozornění na upgradování a pořízení placené verze programu pro odstranění údajně nalezeného malware.
  • Zpomalení výkonu počítače.
  • Zablokování aktualizací Windows.
  • Zablokovaný správce úloh.
  • Zablokované internetové prohlížeče nebo nemožnost navštívit internetové stránky prodejců legitimních antivirových programů.

V případě, že máte o smart guard protection falešný antivirus nebo o jeho odstranění další informace, sdílejte prosím své poznatky níže v sekci komentáře.

Zdroj: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7471-smart-guard-protection

▼ Přidat komentář

Naše příruky pro odstranění malwaru jsou zdarma. Chcete-li nás podpořit, můžete nám zaslat i drobný finanční příspěvek.

Instrukce pro odstranění v dalších jazycích
QR kód
Smart Guard Protection Falešný antivirus QR kód
Načtením tohoto QR kódu budete mít možnost snadného přístupu k odstranění Smart Guard Protection Falešný antivirus reklam na Vašem mobilním zařízení.