FacebookTwitterLinkedIn

CryptoLocker

Známý též jako: CryptoLocker Ransomware
Stupe poškození: Závažné

Návod pro odstranění CryptoLocker "Vaše osobní složky jsou zašifrovány!"

CryptoLocker je ransomwarový virus z dílny kybernetických zločinců. Je šířen prostřednictvím tzv. balíčků, které do počítačů pronikají zejména díky bezpečnostním zranitelnostem zastaralého software. Nejčastějším způsobem šíření takovýchto bezpečnostních hrozeb jsou infikované emailové zprávy, podezřelé internetové stránky a automatická stahování.V tomto ohledu se proto jako vhodný způsob prevence útoku před útoky ransomwarových virů jeví pravidelný aktualizace operačního systému i instalovaných programů, které mohou riziko napadení viry podstatně snížit.

Po úspěšném proniknutí CryptoLocker do počítače tento zašifruje Vaše soubory a pro jejich odblokování následně požaduje zaplacení výkupného ve výši 300 USD nebo 300 Euro. Kybernetičtí zločinci  k zaplacení výkupného používají nejčastěji platební metody Ukash, cashU, MoneyPak nebo Bitcoin. Zaslání požadované částky by se tak fakticky dalo přirovnat k zaslání peněž kybernetickým zločincům, přičemž nelze v žádném případě garantovat, že následně budou soubory odšifrovány a odblokovány. V ideálním případě by měli vlastníci napadeného počítače virus ihned odstranit a obnovit zálohované soubory. 

CryptoLocker

CryptoLocker zašiforvává soubory různých typů (.doc .xls .ppt .eps .ai .jpg .srw .cer), které v počítači nalezne. Zatímco odstranění viru samo o sobě je poměrně nenáročnou záležitostí, zatím nebyl nalezen způsob, jak zasažené soubory zpětně dešifrovat. V současné době je tak díky vzrůstající propracovanosti ransomwarových virů čím dál více vhodnější si Vaše soubory zálohovat. Pro odstranění CryptoLocker postupujte podle následjících pokynů.

Zprávy viru CryptoLocker:

CryptoLocker "Vaše osobní složky byly zašifrovány!"


Vaše zašifrované důležité sobory na tomto počítači: Fotky, videa, dokumenty, atd. Zde je kompletní seznam zašifrovaných souborů, což si můžete osobně ověřit.

Zašifrování bylo provedeno pomocí unikátního veřejného klíče RSA-2048, generovaného pro tento počítač. Po dešifrování Vašich souborů musíte získat klíč soukromý.

Kopie soukromého klíče, která Vám umožní dešifrování souborů, se nachází na zabezpečeném internetovém serveru, přičemž po uplynutí zobrazeného limitu dojde k jejímu smazání. Po této době nikdo a nikdy nebude schopen data obnovit...

Pro získání soukromého klíče pro tento počítač, který umožní automatické dešifrování souborů, zaplaťte 300 USD/ 300 EUR / obdobnou částku v jiné měně.

Klikněte na "Dále" pro volbu způsobu platby a měny.

Jakýkoliv pokus o odstranění nebo poškození tohoto softwaru povede k okamžitému smazání soukromého klíče ze serveru.

Snímky CryptoLocker:

Cryptolocker virus

Vemte na vědomí, že v době publikace tohoto článku nebyly známy žádné způsoby, jakými by bylo možné CryptoLockerem zašifrované soubory zpětně dešifrovat. Tento článek samozřejmě, s ohledem na případné zjištění postupu pro dešifrování zasažených souborů, budeme pravidelně aktualizovat.

Odstranění viru CryptoLocker:

Krok 1

Uživatelé Windows XP a Windows 7: Během spuštění Vašeho počítače klikněte několikrát za sebou opakovaně na klávesu F8, dokud se Vám nezobrazí Windows menu, ve kterém vyberte ze seznamu Nouzový režim s prací v síti a stiskněte ENTER.

Nouzový režim s prací v síti

Video zobrazující spuštění Windows 7 v "Nouzovém režimu s prací v síti":

Uživatelé Windows 8: Najeďte na úvodní obrazovku Windows 8, zadejte Pokročilé, ve výsledcích vyhledávání zvolte Nastavení. Klikněte na Pokročilé možnosti spuštění, v otevřeném okně "Obecné nastavení počítače" zvolte Pokročilé spuštění. Klikněte na  tlačítko "Restartovat nyní". Váš počítač se nyní restartuje s menu Pokročilé možnosti spuštění. Klikněte na tlačítko "Řešení problémů" a poté klikněte na tlačítko "Pokročilé možnosti" Následně zvolte "Nastavení spuštění". Klikněte na tlačítko "Restartovat". Váš počítač bude restartován s obrazovkou Nastavení spuštění. Stiskněte "F5", spustí se Vám Nouzový režim s příkazovým řádkem.

Windows 8 v Nouzovém režimu s prací v síti

Video zobrazující spuštění Windows 8 v "Nouzovém režimu s prací v síti":

Krok 2

Přihlaste se k účtu, který byl virem CryptoLocker Virus zasažen. Spusťte internetový prohlížeč a stáhněte si originální antispywarový program. Aktualizujte následně předmětný antispywarový software a spusťte úplnou kontrolu systému. Odstraňte všechny rozpoznané záznamy.

▼ Stáhnout odstraňovač CryptoLocker Ransomware

Stažením kteréhokoliv softwaru ze seznamu na našich internetových stránkách souhlasíte s našimi zásadami ochrany osobních údajů a smluvními podmínkami. Veškeré námi doporučované produkty byly podrobně testovány a schváleny našimi specialisty, jakožto jedny z nejlepších řešení pro odstraňování internetových hrozeb.


Nebyli-li jste schopni Váš počítač v Nouzovém režimu s prací v síti, zkuste obnovu systému.

Video zobrazení odstranění ransomwarového viru prostřednictvím "Nouzového režimu s příkazovým řádkem" a "Obnovy systému":

1. Spusťte Váš počítač v Nouzovém režimu s příkazovým řádkem - Během spuštění Vašeho počítače klikněte několikrát za sebou opakovaně na klávesu F8, dokud se Vám nezobrazí Windows menu, ve kterém vyberte ze seznamu Nouzový režim s příkazovým řádkem a stiskněte ENTER.

Spuštění počítače v Nouzovém režimu s příkazovým řádkem

2. Po spuštění režimu příkazového řádku zadejte následující příkaz: cd restore a stiskněte ENTER.

Obnova systému prostřednictvím příkazového řádku a příkazu cd restore

3. Poté zadejte: rstrui.exe a stiskněte ENTER.

Obnova systému prostřednictvím příkazu rstrui.exe

4. V otevřem okně klikněte na "Další".

Obnova systémových souborů a nastavení

5. Zvolte některý z bodů pro obnovení a klikněte na "Další" (tímto dojde k obnově Vašeho systému k času a datu před zasažením Vašeho počítače ransomwarovým virem).

Zvolte bod pro obnovu

6. V otevřeném okně klikněte na "Ano".

Spuštění obnovy systému

7. Po obnově Vašeho počítače k dřívějšímu datu proveďte sken Vašeho počítače pomocí doporučovaného antispywarového software abyste odstranili veškeré zbývající soubory ransomwarového viru CryptoLocker.

Zdroj: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7327-cryptolocker

▼ Přidat komentář

Naše příruky pro odstranění malwaru jsou zdarma. Chcete-li nás podpořit, můžete nám zaslat i drobný finanční příspěvek.

Instrukce pro odstranění v dalších jazycích
QR kód
CryptoLocker Ransomware QR kód
Načtením tohoto QR kódu budete mít možnost snadného přístupu k odstranění CryptoLocker Ransomware reklam na Vašem mobilním zařízení.